/ufiles/articles/1/2018/06/fluid-za-kosa-s-arganovo-maslo-50-ml_1315.png Виж по- голям размер

Флуид за коса с арганово масло, 50 ml

Цена: 34.70 лв.

20140/01

TianDe

Наличен продукт

Кратко описание

Арганово масло - най-благородното, най-скъпото и ценно растително масло в света и фаворит в света на козметиката. Маслото на tianDe с модерната формула на флуида, съчетава наситеност и лекота, дълбоко подхранва без да утежнява косата.

Добави продукта в "Любими продукти"

Добави в количка

Средството на tianDe е с олекотена текстура - флуид и бързо се абсорбира, не оставя следи, запълва микроповреди върху структурата на косъма. Флуидът е подходящ за всички типове коса.
Формулата на флуида 4 в 1, която действа в четири посоки:
ЗАЩИТАВА: от загуба на влага, от UV лъчи, свободни радикали, статично електричество, термоповреди.
ПОДХРАНВА: прави косата гладка и бляскава.
ВЪЗСТАНОВЯВА: при най- влошено състояние на косата заглажда косъма. регенерира косата, повлиява начупените краища.
СТАЙЛИНГ: дисциплинира непослушни коси, моделира къдрави кичури.
БЕЗ УТЕЖНЕНИЕ: формулата на флуида запазва естествена пищност на косата
БЕЗ ИЗКУСТВЕНИ АРОМАТИ: натурален аромат на аргановото масло със сладко-танинови ноти .
Съставът на флуида за коса TianDe включва комплекс от масла, основното от които е Арганово масло.
АРГАНОВО МАСЛО – с право го наричат «течно злато». Стойността му е съпоставима със стойността на черен хайвер от белуга и трюфелите поради няколко фактора:
Аргановото масло се произвежда от плодове на дърво, растящо само на едно място на Земята – югозапад на Мароко. Рядкото растение се намира под закрила на ЮНЕСКО, а територията, където расте има статут на биосферен резерват. Дървото носи плодове веднъж на две години.
Според оценката на специалистите, всяка година в света се произвежда 12 млн. литра арганово масло. За сравнение: зехтин се произвежда над 3 милиарда литра, а слънчогледово олио – над 9 милиарда.
Процесът на производство на аргановото масло е много трудоемък. Мароканските жени с ръце събират плодове на арганово дърво, след това изсушават на слънце костилките, след което разбиват твърдата черупка с камък и изваждат ядрото – суровината за маслото. Понякога за приготвяне на 1 литър готов продукт са необходими 20 часа уморителен труд, при това необходимо е да се обработи реколта на шест средни дърва, което съставя 80 – 100 кг арганови орехи.
Потребителската ценност на аргановото масло се определя от неговите свойства.
Аргановото масло се състои от  80% наситени мастни киселини (олеинова, линолева, палмитинова, стеаринова). В неговия състав влизат антиоксиданти и природни антибиотици. Съдържа в пъти повече витамин Е от зехтина (токороферолите от всички видове – алфа-, бета-, гама-, делта-).
Арганово масло е способно да върне косата към живот, да и даде силата за преобразяване.
Формулата на Флуида е допълнена още с:
ЛЕНЕНО МАСЛО – богато на ненаситени мастни киселини и витамини Е и А. Интензивно подхранва, овлажнява и възстановява косата по цялата й дължина, защитава косата от външни влияния. Богато на ненаситени мастни киселини и витамини Е, А образува тънък защитен филм върху повърхността на всяка дъска, предотвратяване изпаряване на влага и защита на косата.
ЕКСТРАКТ ОТ КОНГОАНСКО КАФЕ  – източник на кофеин, който способства за изгарянето на мастните отлагания. 
Благодарение на уникалните свойства на този продукт дори най – измъчената от повреди коса, получава необходимите вещества за максимално възстановяване!
Начин на използване: Използването на флуида с арганово масло има същите особености, както и използването на обикновените масла. За да се усвои максимално маслото, преди нанасяне се препоръчва да го стоплите, разтривайки с ръцете няколко капки (флуидът има много икономичен разход).
1. Флуидът равномерно се разпределя по цялата дължина на косата или само на краищата (в зависимост от нейното състояние).
2. Средството може да бъде използвано в качеството на балсам след всяко измиване или в качеството на интензивна маска 1 -2 пъти в седмица.
3. Флуидът може да бъде смесен с други козметични продукти, добавяйки няколко капки от него в маска или балсам за коса.
4. Можете да нанасяте флуида, както на влажна, така и на суха коса:
- преди миене – в качество на възстановяваща маска
- след миене – в качеството на неисплакваем кондиционер и за моделиране на прическата.
- след изсушаване с сешоар – за да се среши непослушната коса и за допълнително кондициониране на сухите краища.    
Арганово масло - най-благородното, най-скъпото и ценно растително масло в света и фаворит в света на козметиката.