/ufiles/articles/1/2018/0/6-1.png Виж по- голям размер

Натурален гел Алое Вера Pro Botanic, 8 г

Цена: 5.10 лв.

14710

Pro Botanic

Наличен продукт

Кратко описание

Гелът е идеален за ежедневно овлажняване на кожата, както на лицето, така и за цялото тялото. Има успокояващ, възстановяващ и лечебен ефект. Идеален е за използване след продължително излагане на слънце.

Добави продукта в "Любими продукти"

Добави в количка

Съхранете жизнеността и възстановете енергията на кожата!

Гелът Алое Вера на tianDe съдържа 99% естествени съставки! И 98,5% от тях са ценни сокове от Алое Вера, а 0,42% - зехтин.

Биологично активните вещества от алое (лигнини) проникват в кожата 4 пъти по-бързо и по-дълбоко от водата. Също така възстановяват кожата след неблагоприятните последици от слънчеви изгаряния и вятър, спомагат за премахване на раздразнения и възпаления. Гелът подобрява регенерацията на епидермиса и го подхранва с витамини. Възстановява водния баланс на кожата. Защитният филм, образуващ се от екстракта от алое, предотвратява загубата на влага от кожата. Може да се използва и при драскотини и малки белези - под действието на алое вера тъканите се възстановяват по-бързо, а белезите намаляват и се заличават!

Подходящ за всички типове кожа. Притежава уникалната способност да удовлетворява потребностите на абсолютно всеки тип кожа. Ако кожата Ви «изненадва», като сменя себума със сухота и лющене, козметичните продукти с екстракт от алое са това, от което тя има нужда.

• нормализира секрецията на мазната кожа,
• балансира комбинираната кожа,
• успокоява и омекотява сухата и чувствителна кожа.

Алоето се счита за безопасно средство, когато се нанася върху кожата и изключително рядко предизвиква алергични реакции. А заедно с това има регенериращо действие и забавя симптомите на стареене.

Гелът е идеален и като успокояващ, омекотяващ и овлажняващ крем за след бръснене.

Алое е истински рекордьор по полезни съставки – съдържа над 200 биологично активни вещества – 18 аминокиселини, ферменти, 20 минерала, микроелементи, гликозиди, 12 витамина и много други. Източник на всичките му полезни свойства са листата, които „захранват“ и цялото растение. Ако откъснете Алое Вера от почвата, то може да живее няколко месеца, благодарение на листата си, които са нещо като резервоар на растението.

Благодарение на богатия си състав, гелът има широк спектър на приложение:

Енергиен коктейл за кожата – гелът съдържа полизахариди, които спомагат поддържането на нормалния хидробаланс на кожата. Съхранява и възстановява запасите от влага и хранителни вещества на кожата.

Жива Вода за кожата - Наричат алое вера още «превозно средство», заради способността му, биологично активни вещества (лигнини) да проникват в тъканите на организма — 3-4 пъти по-бързо и по-дълбоко от водата. Благодарение на това, полезните вещества, които се съдържат в екстракта от алое, достатъчно бързо попадат в дълбоките слоеве на кожата. Красотата и здравето на кожата зависи от степента на хидратация. Влагата осигурява нейната стегнатост и еластичност. Гелът е идеален за ежедневна хидратация. Защитният филм, който формира екстракта от алое, предотвратява загубата на влага от кожата.

Първа помощ за кожата - съдържа салицилова киселина и етерични масла, както и високо съдържание на аминокиселини, които стимулират производството на колаген. Това активира естествения процес на смяна на поколенията от клетки.

  • Ускорява заздравяването на рани без белези;
  • Използва се успешно при изгаряния, в това число слънчеви и химически;
  • Успокоява кожата след неблагоприятните последици от слънце и вятър;
  • Облекчава сърбеж от ухапване на насекоми;
  • Предотвратяват развитието на акне;
  • Намалява алергичните реакции на кожата;
  • Елиминира дразненията на кожата след бръснене.

Засилва защитната бариера на кожата. pН балансът поддържа необходимите липиди и предпазва кожата от замърсяване и бактерии. pН на Алое Вера съвпада с киселинно-алкаления баланс на кожата, поради което поддържа нормално рН на кожата и възстановява нарушенията.

Приложение:

Гелът е концентрат. Трябва да се нанася на тънък слой върху влажна кожа или разреден с малко вода. В този смисъл, 8 грама гел е достатъчен за доста време.

Прилагайте гела най-малко 40 минути преди лягане, може и по-рано (час и половина) и не забравяйте, че кожата активно се възстановява в периода от 22 до 24 часа.

Любопитно:
Силата на "Aloe Vera" е позната повече от 5000 години. През хилядолетията растението се сдобива с най-различни определения: „Растение на безсмъртието“, „Цвете – чудо“, „Мълчалив лечител“, „Лек от природата“. Буквалният превод на Aloe Vera от латински е „истинско алое“. Външният му вид наподобява кактус, отглежда се в умерените климатични зони на САЩ, Централна Америка, Южна Америка, Китай, Индия, Африка и Карибите, Австралия и Азиатските тропици. Често саксия с алое може да се види и в много български домове.
През 1862 г. археологът Георг Еберс пръв открива колко ценено е алоето, още от древността, в текст на египетски папирус. Днес се знае със сигурност, че древногръцки и римски лечители са го прилагали много успешно като лечебна билка. Много са свидетелствата за използването на „магическата” билка от древните египтяни, както и от народите на древните Индия и Китай. Алоето се споменава и в Библията, а според легендата Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му войни. Хипократ, бащата на медицината, описва лечебните му свойства и говори за облекчаване на стомашни болки при използването му. Ботаникът Диоскурид лекува със сока на растението натъртвания и синини, възпаления на сливиците, гингивит, болести на гърлото и проблеми в устната кухина. Знае се, че във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Египетските царици Нефертити и Клеопатра са използвали Алое Вера като едно от основните вещества в грижата за красотата си.