АРГАНЪТ - ТЕЧНОТО ЗЛАТО   12.05.2018 г. 12:45:00 ч.   Четения (361)
АРГАНЪТ - ТЕЧНОТО ЗЛАТО
 
В последните години Аргановото масло придобива все по-голяма популярност в козметиката и всяка козметична марка се старае да предложи на своите потребители продукти с такова съдържане. Това е разбираемо, тъй като съставът му и действията, които оказва върху кожата, косата и ноктите са неоспорими.
Арганът се извлича от дървото Argania Spinoza, което расте в Югозападната част на Мароко. В района, където може да бъде намерено има внушителна бройка от 21 милиона дървета разположени на площ 800 хиляди хектара. Живота на едно дърво е 200 години като през цялото време то расте на височина и дава плодове, от които се извлича и аргановото масло.
Аргановото масло се извлича бавно и за да се добие 1 литър са нужни 80 кг. арганови ядки, което обяснява и високата му цена за чист продукт, а също така и козметичните продукти, в чийто състав влиза.
Действието на аргановото масло се дължи на компонентите, които то съдържа, а всеки от тях носи своя положителен ефект.
Витамин Е - един от най-известните и мощни антиоксиданти, които забавят процесите на стареене на кожата. Притежава естествена UV защита, като спомага и за кожната микроциркулация. Подобрява способността на кожата да задържа влага. Препоръчваме в козметичните продукти да се съдържат най-малко 0,5% токоферол или витамин Е, в аргановото масло той е 5-9%.
Витамин F (омега 6) - овлажнява кожата, поддържа водно-липидната мантия на кожата в добро състояние.
Феноли - имат противогъбично, противовъзпалително, антибактериално действие. Грижат се кожата да бъде здрава.
Олеинова киселина (омега 9) и Линолова киселина (омега 6) - засилват естествените съпротивителни сили на кожата и косата. Подпомагат лечението на кожата и се абсорбират лесно.
Сквален - близък като структура със зехтина. Той е естествен природен овлажнител със силен лечебен ефект при дехидратация на кожата. Поради тези му свойства и антибактериалните такива е удачен при проблеми като рани, псориазис, акне.
В съставът на аргановото масло влизат и още компоненти, които гарантират неговото действие.
Защо да изберете крем за кожата на лицето със съдържание на арган?
Ще забавите процесите на стареене на кожата.
Ще хидратирате и ще задържите водата в кожата. Чувството на комфорт ще е на 100 %.
Нанасяйки крем с арганово масло ще подпомогнете кожата в собственото производство на колаген и подобряване на еластичността.
След подобряване на еластичността ще забележите как фините бръчици започват да изчезват.
Ако кожата на лицето има неравности, екземи, зачервявания, този крем е правилният избор, заради силното антибактериално действие и лечебните свойства на аргановото масло.
Ако сте имали периоди на акне, което вече е отшумяло, изберете крем с арганово масло, за да предотвратите появата му отново.
Искате косата ви да е здрава, гладка, лъскава, силна. Това е възможно във всеки сезон. За да поддържаме добрият вид можем да се доверим на терапии за коса със съдържание на арган. С какво той ще ни помогне за косата?
Подхранва фоликула на косъма и дължината на косата, хидратира, омекотява, придава форма.
Нанасяне на масло в корена на косата подхранва скалпа, предпазва от лющене и появата на пърхот.
Ето някои съвети как можете на използвате аргановото масло за коса.
Направете си маска със 100 % от продукта. Нанесете в скалпа и по дължината на косата. Затоплете кърпа и увийте косата. Стойте с маската 1 час, като след 15 мин. може да махнете кърпата, но косата да остане вързана. След това измийте косата. Препоръчваме използването на натурален шампоан със съдържание на масло от маслина или шампоан "Камелия".
Нанесете арганово масло на връхчетата на косата след измиването й. По този начин ще предпазите от накъсване и цъфтеж.
За повече блясък на дължината на косата след измиване докато косата е още влажна сложете няколко капки масло на ръцете си и втрийте по дължината на косата. След това изсушете.
Ако обичате да използвате маски за коса, но в техния състав няма арганово масло, можете да добавите 1 лъжица. Ние ви препоръчваме да направите тази комбинация с маската за коса със змийска мас и арганово масло.
Експериментирайте и се наслаждавайте на красива коса.

Флуид за коса с арганово масло, 100 мл